Jdi na obsah Jdi na menu
 


TJ Vladislav - FC Svatoslav 5:0 (2:0)

Branky: Macek 2, Dufek, Nováček F.(PK), Nováček M.

Sestava:
Babuněk R. – Salák, Nováček F., Caha, Kryštof (Česnek) – Horký, Chytka (Nováček M.), Dufek, Dvořák Š. (Dvořák D.) – Macek, Babuněk M. (Vošmera).
Rozhodčí: Macháček
Naším dalším soupeřem byla Svatoslav. Poprvé jsme se sešli v plném počtu, což znamenalo, že jsme měli čtyři hráče na střídání. Úvod utkání byl z naší strany nevýrazný, ztráceli jsme spoustu míčů nepřesnými přihrávkami. Naopak hosté dobře kombinovali a hra se převážně odehrávala na naší polovině. Přesto jsme první šanci měli my, ale hlavička Nováčka F. po rohu skončila vedle branky. Hosté ve 28. minutě také zahrozili po rohu, když jejich hlavička skončila na břevně. Ve 34. minutě jsme po rozehraném rohovém kopu vstřelili první branku, když se hlavou trefil Dufek. Po této brance jsme přece jenom zvýšili aktivitu a odměnou byla branka z pokutového kopu, který po faulu na Chytku proměnil Nováček F. Hosté byli nebezpeční především ze standardních situací, těsně před koncem poločasu opět po rohu nastřelili břevno.
Začátek druhého poločasu byl ve znamení dvou šancí hostů – hlavičku po rohu zlikvidoval náš brankář a po samostatném úniku hostujícího útočníka nám potřetí v zápase pomohlo břevno. Odpor hostů jsme definitivně zlomili v 59. minutě, kdy se po akci Dufka nemýlil Macek. V 67. minutě se prosadil střídající Nováček M., který s přehledem využil dlouhý pas Dufka. A za další tři minuty se k odraženému míči dostal Macek a přesnou střelou z velkého vápna stanovil konečné skóre. Další naše šance již zůstaly nevyužity a ani hosté se nedočkali čestného úspěchu.
Konečné skóre by mohlo svádět k tomu, že se jednalo o jednoznačný zápas. Nebylo tomu tak, hosté byli vyrovnaným soupeřem. My jsme jim však dali lekci v proměňování šancí.