Jdi na obsah Jdi na menu
 


TJ Vladislav - SFK Dukovany 2001 4:0 (2:0)

Branky: Dufek 2, Macek 2

Sestava:
Babuněk R. – Vošmera, Nováček F., Chytka, Salák – Horký, Babuněk M., Dufek, Dvořák – Macek, Nováček M. Střídal Caha.
Rozhodčí: Voneš
Ve druhém domácím zápase za sebou jsme se utkali s mužstvem Dukovan, které přijelo k utkání pouze v deseti hráčích. V naší sestavě se objevil nově Radek Babuněk, který vyřešil náš problém s brankářem. Utkání jsme zahájili aktivně, v 5. minutě unikl po křídle Nováček M., jeho centr však hostující obrana na poslední chvíli odvrátila před osamoceným Mackem. V 8. minutě se k odraženému míči na velkém vápně dostal Dufek a přesnou střelou k tyči otevřel skóre. Ve 13. minutě rozehrávali hosté trestný kop, který nadvakrát náš brankář zneškodnil. Největší šanci měli hosté ve 27. minutě, kdy po krásném samostatném úniku jejich hráč nastřelil tyčku. Poté ještě předvedla několik jistých zákroků naše nová posila v brance. V 37. minutě opět vystřelil z velkého vápna Dufek, tentokrát se však jednalo o slabou střelu doprostřed branky, kterou si však brankář hostů srazil nepochopitelně do vlastní sítě. Do kabin jsme tedy o přestávce šli s dvoubrankovým náskokem.
Do druhé půle jsme šli se snahou co nejdříve vstřelit další branku a tím soupeře definitivně dorazit. A to se nám podařilo v 64. minutě, když po křídle unikl Nováček M. a po jeho centru se Macek z malého vápna nemýlil. Hosté se snažili vstřelit alespoň čestnou branku, jejich střely však byly nepřesné. Svoji frustraci pak dávali najevo neustálou kritikou rozhodčího. My jsme se ještě několikrát dostali do rychlého protiútoku, přečíslení jsme však pokazili špatnou přihrávkou. Za zmínku ještě stojí trestný kop Saláka, který z šibenice vytáhl hostující brankář. Poslední branku utkání vstřelil v 85. minutě Macek.
Zápas se nám vydařil, naše vítězství bylo naprosto zasloužené. Pochválit je třeba celé mužstvo, jistými zákroky udržel čisté konto i nový brankář.