Jdi na obsah Jdi na menu
 


SK Nové Syrovice - TJ Vladislav 0:4 (0:1)

Branky: Slabý 2, Nováček, Krátký

Sestava domácí: Novák - Vítek, Filipský(Binder), Svoboda, Kopeček - Lang J., Dubský, Růžička, Sosnar M. - Dvořák(Kouřil), Kašpárek(Sosnar O.)

Sestava hosté: Vyletěl Z. - Nováček(Knotek), Otruba, Martének, Kašpar - Macháček, Krátký, Paločko, Hrůza, Slavík L. - Slabý

ŽK:

Diváci: cca 50

Jen ti nejvěrnější fanoušci vážili dlouhou cestu umocněnou ještě objížďkou na fotbalové utkání do Nových Syrovic. Neodradila je ani silná konkurence v podobě televizního přenosu z hokejového MS mezi Českem a Ruskem. Dopolední mistrovské utkání žáků obou týmů vyznělo jasně pro domácí, a proto se nabízela otázka co na to jejich mužští kolegové. Utkání po celou dobu ovlivňoval nepříjemný vítr. V začátku zápasu bylo k vidění několik šancí na obou stranách, přeci jenom jedna z domácích konkrétně v 15´ měla přívlastek gólová. Když už se zdálo, že toto utkání bude brankově chudé narozdíl od toho podzimního(9 branek), udeřilo a hosté se mohli radovat ze své branky, kterou vstřelil Slabý. Do konce prvního poločasu se již nic mimořádného nestalo. Po změně stran domácí zvýšili aktivitu, dokonce nastřelili tyč hostující branky, ale gól naopak padl na druhé straně po standartní situaci a hlavičce Nováčka, která těsně po odrazu od břevna padla za brankovou čáru. Po tomto okamžiku se hosté stáhli, čekali co se bude dít, jakoby nevěřili, že toto utkání mohou vyhrát. To byla voda na mlýn domácích, kteří tlačili, ale dnes jim nebylo přáno. Zejména když jedna ze střel a po několika tečích hostujích hráčů skončila opět jen na tyči. Nakonec se hostům podařilo vstřelit ještě dvě branky po rychlých protiútocích, konkrétně Krátký a Slabý. Není bez zajímavosti, že mezi střelce našeho týmu proti Novým Syrovicím se zapsali stejní hráči. Po závěrečném hvizdu rozhodčího z toho byla radost z důležitého vítězství umocněná také vítězným soubojem českých hokejistů.

Další utkání bude sehráno v neděli odpoledne proti Rokytnici.

Jak už se stalo zvykem Náš tým nastoupil do utkání bez několika opor. Ve středu chyběl Tomáš Lang a nahradil ho Kuba Dubský, který hrál už předutkání s dorostem. Dál chyběl trojlístek zraněných - Chalupa, Fryauf, Štěpanovský. Začátek utkání začal v několika náznacích šancí obou týmů. První gólovou šanci neproměnil Míra Sosnar, který z odraženého míče nedokázal zamířit mezi tři tyče. Byli to naopak hosté, kteří po chybě naší obrany otevřeli skóre. Do poločasu se náš tým snažil vyrovnat, ale marně. Druhá půle začala tlakem domácích, ale hosté odolávali, za zmínku stojí tyč, nastřelená naším kapitánem Lukášem Vítkem. Naopak hosté, kteří více bránili, znovu uděřili, když po ojedinělé standartní situaci vstřelili druhý gól. Náš tým se hnal za vyrovnáním, za zmíku stojí pokus Dvořáka, který ovšem nepříjemnou střelu poslal jen doprostřed brány. Za několik minut to byla opět tyč, která zastavila pokus Ondry Sosnara. Radovat se tak mohli znovu hosté, kteří vyučovali z produktivity a po brjekových situacích vstřeli další dva góly během posledních 10 minut, kdy už náš tým sázel na jednu kartu. Musím podotknout, že výkon sudího byl podprůměrný a doufejme, že ho brzy zase nepotkáme! Bohužel jsme tak znovu prohráli a je třeba se zvednout, protože v příštím kole Nás čeká silný oříšek v podobě vedoucího týmu tabulky.

(převzato z web SK Nové Syrovice)