Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sokol Březník - TJ Vladislav 4:4 (2:1)

Branky: Franěk J. 2(1 PK), Čumplík, Franěk T. - vlastní, Slabý, Otruba, Krátký

Sestava domácí: Zedníček - Dvořáček, Jiránek(Flesar), Kratochvíl, Ptáček - Franěk V., Sobotka P., Franěk T., Čumplík - Franěk J., Sobotka M.(Křoustek)

Sestava hosté: Nováček - Martének(Salák), Otruba, Venhoda, Sekerka - Vyletěl, Krátký, Paločko, Pavlík - Veselý, Slabý(Macek)

ŽK: 2:4

Diváci: cca 80

Ve čtvrtém kole jsme hostili tým z nedaleké Vladislavi, který na začátku sezóny zatím tápal a probudil se až výsledkem z minulého kola, kdy doma převálcoval slabý Harťál 5:1.

Sokol Březník vs. TJ Vladislav | Sobota 27. srpna 2011 | 16:30 | sezóna 2011/2012

V úvodu utkání byla na obou mužstvech vidět malinko nervozita. O první "střelu" na bránu se postarali hosté, když ve 2. minutě vysokým míčem prověřili pozornost domácího gólmana. Ten však balon bezpečně ukryl ve svých rukavicích. Následovala rozpačitá hra z obou stran. V 10. minutě o sobě dali vědět domácí, kdy se J. Franěk dostal do první šance, avšak uspěchanou střelou nechal seznámit se s míčem hostujícího golmana Nováčka. O pět minut později v šanci opět J. Franěk střelu z rohu malého vápna poslal nad bránu hostí. Ve 22. minutě se k trestnému kopu postavil T. Franěk, utěšená střela však skončila pouze na břevně hostující branky. V 31. minutě byl ve vápně podtržen J. Franěk a rozhodčímu nezbývalo nic jiného než ukázat na penaltový puntík. Sám postižený J. Franěk se postavil k pokutovému kopu a s přehledem otevřel skóre zápasu, 31. minuta 1:0. Ihned po rozehrávce hostí se aktivním presingem dostali k míči domácí a T. Franěk se pokoušel z padesáti metrů překvapit hostujícího golmana. Míč však skončil metr nad bránou. V 35. minutě se do velké příležitosti dostali i hosté, kdy z přímého kopu trefují pouze boční síť Zedníčkovy branky. V 36. minutě našel centr Čumplíka, a ten umístěnou střelou k vzdálenější tyči zvyšuje na 2:0. V poslední minutě první půle zahrávali hosté rohový kop. Kroucený míč směřující do brány před Zedníčkem tečuje hostující Vyletěl a domácí gólman si srazil míč do vlastní sítě, 45. minuta 2:1. Po tomto gólu sudí ukončuje první poločas.

Do druhého poločasu nastoupili domácí se změnou ve stopérské dvojici, kdy odstoupil pro zranění matador Jiránek, kterého nahradil Flesar M. a v obraně to bylo bohužel znát.

Úvod druhého poločasu patřil hostujícímu celku, který si dokázal vytvořit několik šancí. V 54. minutě se vápnem probil domácí Křoustek, ale jeho přízemní střela se do brány nevešla. O minutu později se musel odporoučet mezi diváky trenér hostí za kritiku sudího Holého. V 59. minutě našel T. Franěk centrem svého bratra Jardy, ten zakončil krásně hlavou, avšak Nováček bravurním zákrokem vytěsnil míč nad bránu. V 61. minutěpo chybě v domácí obraně Slabý střelou k tyči srovnává stav utkání na 2:2. V 64. minutě po neuvěřitelném kiksu domácího stopera Kratochvíla se dostávají hosté do jasné gólovky, naštěstí pro domácí bránu netrefují. Ve stejné minutě z následného útoku se po další chybě tápající domácí obrany prosazuje hostující Otruba, a otáčí tak zápas ve prospěch hostí, 64. minuta 2:3. V 68. minutě však domácí odpověděli. Po centru Čumplíka se do zakončení dostal J. Franěk, jeho hlavičku golman ještě vyrazil, avšak zpět k nohám Fraňka, a ten s dorážkou do odkryté brány neměl problém, 68. minuta 3:3. Domácí se v této chvíli snažili opět dostat do vedení a do velké šance se v 73. minutě řítil V. Franěk. Jeho střelu však golman vytěsnil. Z následného rohu byl před hostující bránou obrovský závar, ale domácí míč do sítě nedostali. V 76. minutě se skóre mění posedmé, kdy po důrazném napadáním obránce hostí inkasoval Křoustek do obličeje, míč se však dostal k T. Fraňkovi, a ten utěšenou střelou poslal domácí opět do vedení, 76. minuta 4:3. V 78. minutě vítr dovál menší průtrž mračen a s ní i velkou šanci hostí. Zedníček kryje! O minutu později se hosté opět dostávají do nebezpečného zakončení, Zedníček je opět proti. V 80. minutě se po další hrubce Kratochvíla do zakončení dostal Krátký, po dlouhé kličce gólmanovi zakončuje do prázdné brány, 4:4. Po tomto gólu přišel pouze vydatný déšť, oba celky si již nevytvořili žádnou větší příležitost, a tak rozhodčí Holý bez nastavení ukončuje zápas za stavu 4:4.

(převzato z web Sokol Březník)