Jdi na obsah Jdi na menu
 


TJ Třebelovice - TJ Vladislav 3:2 (3:0)

Branky: Bílý, Anděl, Křivánek - Slabý, Hrůza

Sestava domácí: Nesiba Marek - Máca Michal, Krula Jan, Michal Tomáš, Kovařík Jiří - Coufal Marek, Kincl Zbyněk, Křivánek Standa, Navara Ondra - Bílý Petr, Anděl Jirka

Sestava hosté: Široký - Martének, Otruba, Venhoda, Veselý - Krátký, Pavlík, Paločko, Hrůza, Vyletěl - Slabý dále do hry zasáhl Salák

ŽK: 3:4

Diváci: cca 180

Po domácí prohře v úvodním kole cestovali fotbalisté Vladislavi do jihozápadní části okresu; do Třebelovic k dalšímu mistrovskému utkání. Na to, jak se jim povede byla zvědavá početná skupina věrných fanoušků. V sestavě hostů nadále chyběl potrestaný Nováček, zranění Sekerka se Slavíkem a z neznámých důvodů Kašpar. Na lavičce tak znovu seděla dvojice dorostenců. Hostující hráči byli myšlenkami asi tak někde na objížďce mezi Jaroměřicemi a Budějovicemi, jak jinak si vysvětlit katastrofální začátek utkání. Ani úvodní gól je neprobral z letargie a domácí znovu udeřili. Do konce prvního poločasu byl rozdíl již tříbrankový a to ještě dvakrát pomohla hostům branková konstrukce. Hosté byli zralí na ručník a tak jen těžko odhadovat co se dělo v kabinách. Po změně stran nastoupila zcela jiná mužstva; domácí uspokojení průběžným výsledkem a hosté s tím, že nemají co ztratit. Byli to právě oni, kdo měl úvodní šanci druhého poločasu, ale Slabý nedal. Ovšem zanedlouho se již prosadil a nadále se na domácí branku valil jeden útok za druhým. Snížit na rozdíl branky se po skrumáži podařilo Hrůzovi. Vyrovnání měl na kopačce Pavlík, ale střelu vytáhl domácí brankař nad břevno a když se nepodařilo skórovat ani hlavičkujícímu Venhodovi, tak se z vítězství radovali domácí. Zda to bylo zasloužené je otázkou. Za první poločas určitě, za ten druhý si hosté alespoň bod zasloužili. Ovšem není od věci nepřipomenout fakt, že fotbal je kolektivní hra a každý z hostujících hráčů si musí uvědomit, že je členem celku, a tak se také chovat a hrát. Bohužel u některých to tak není, ale to je již obehraná písnička.


Do prvního domácího zápasu jsme měli skvělý vstup a hned ve 4. minutě se prosadil Bílý Petr. V prvním poločase jsme soupeře pustili snad do jedné velké šance po chybě v obraně, ale brankář Marek Nesiba si dokázal poradit. V 16. minutě po velké chybě hostující obrany šel sám na bránu Jirka Anděl a zvýšil skóre domácích na 2:0. V tu chvíli jsme vířili aktivitou a hosté měli problémy s našimi útoky po stranách, které táhli Coufal Marek a Navara Ondra. Po jedné z těchto akcí padl také třetí gól. Těsně před půli se ve 43. minutě trefil Standa Křivánek. Do kabin se tak šlo s výborným výsledkem 3:0 a pocitem dobře odpracovaného poločasu.
Po změně stran jakoby nastoupili úplně jiná mužstva. Hosté změnili systém hry a my nedokázali reagovat na jejich styl. Nebyli jsme schopni podržet balon na svých kopačkách a dostávali se čím dál více pod tlak hostů. Ten vyústil v 62. minutě když se trefil Slabý. Ani tento gól nás neprobral a hosté se stále hnali za vyrovnáním. V 77. minutě dal naději hostům Hrůza, když snížil na rozdíl jedinné branky – 3:2. Tlak hostů se snažil domácí trenér zmírnit alespoň střídáním. Hosté se v závěru utkání dostali ještě jednou do velké šance, když hostující útočník hlavičkoval z malého vápna. Hlavička tzv. koníček šel ovšem nad břevno a tak jsme mohli slavit na domácí půdě 3 body za těsnou výhru 3:2.

(převzato z web Třebelovice)