Jdi na obsah Jdi na menu
 


TJ Vladislav - FC Náměšť Vícenice B 2:1 (0:1)

Branky: Macháček, Krátký - Sobotka Z.

Sestava domácí: Nováček - Veselý(Sekerka), Otruba, Martének, Kašpar - Slavík L.(Macháček), Krátký, Hrůza, Paločko, Vyletěl P. - Slabý(Slavík Z.)

Sestava hosté: Pokorný - Nekuda, Hošťálek, Sobotka M., Lokaj - Blažek, Sobotka Z., Sedlák, Rabušic - Polák, Pospíšil(Zdražílek)

ŽK: 2:0

ČK: 1:1 Vyletěl P. - Sobotka Z.

Diváci: cca 120

O sváteční neděli se představili vladislavští fotbalisté na domácím hřišti. Určitě nejen oni, ale všichni přítomní se ptali, zda se podaří zapomenout na propadák v Okříškách a tentokrát zvítězit. Ovšem ještě před zápasem se přes Vladislav přehnala bouřka, která společně s deštěm zalila již tak suchý trávník. To však nebyla jediná komplikace, další nastala při tvorbě sestavy. Vzhledem k pracovním povinnostem Z.Vyletěla, zranění Kašparidese, nemožnosti použít mladého Otruby, tak bylo jasné, že se v brance domácích objeví v této sezóně již čtvrtý brankař. Stal se jím Michael Nováček pro kterého to byl návrat do mladých let(doufám, že se za toto pojmenování nebude zlobit). V prvním poločase stojí za zmínku snad jen dvě skutečnosti. Tou první se obrovská šance domácích, kdy míč již směřoval do opuštěné branky, ale hostující obránce na poslední chvíli stačil odkopnout. Když už se zdálo, že do kabin půjdou mužstva za nerozhodného stavu, měli hosté výhodu trestného kopu, který brankař Nováček vyrazil, ale hostující záložník dokázal hlavou dopravit míč do branky. Ihned po rozehrání ukončil hlavní rozhodčí první poločas. Do druhého poločasu, který provázel aprílový deštík a slunce nastoupil na domácí straně Lukáš Macháček, který se po rohovém kopu dokázal premiérově prosadit a dal si tak pěkný dárek k narozeninám. Domácí také vstřelili druhý gól, po trestném kopu P.Vyletěla hlavičkoval Slabý a za ním stojící hostující hráč tečoval míč do branky. Evidentně jasná branka, jiného názoru však byl asistent rozhodčího, který signalizoval neexistující offside. Tato situace vyvolala rozporuplné reakce, pokračovalo se však za nerozhodného stavu. Další vášně na obou stranách vyvolala strkanice, po které byl vyloučen hostující střelec a zároveň kapitán Z.Sobotka. Toho do sprch následoval P.Vyletěl o několik minut později za zcela zbytečný faul. Poslední kapkou byla druhá branka domácích v podání Krátkého, který využil přihrávky mezi obránce a poslal míč k tyčce. Hosté reklamovali offside střelce, ale nic jim to nebylo platné. Po závěrečném hvizdu rozhodčího se domácí radovali ze zisku tří důležitých bodů. V neděli byla atmosféra na hřišti a okolí tak hustá, že by se dala krájet. Ovšem to jsme již v jiné pohádce.

Další mistrovské utkání bude sehráno v sobotu v Blatnici.

Na mokrém a nerovném terénu měly obě mužstva problémy s kombinací a hře napřidalo ani kouskování ze strany rozhodčího. Velkou šanci měli domácí po chybě naší obrany, ale míč z brankové čáry vykopl Hošťálek.  Až v poslední minutě po závaru před brankou domácích dopravil míč za brankovou čáru hlavou Zdeněk Sobotka.

 

Bohužel hned v první minutě druhého poločasu hosté vyrovnali po rohovém kopu. Poté byl obraz hry stejný jako v prvním poločase. Domácím se sice podařio skórovat po přímém kopu, ale rozhodčí gól pro ofsajd neuznali. V 76. minutě byl po strkanici vyloučen kapitán Sobotka a o pět minut později šel pod sprchy i domácí hráč po faulu na Nekudu. Domácí pak po ojedinělé kombinaci překonali naši obranu a z ofsajdového postavení vstřelili branku, kterou tentokrát rozhodčí uznal.  Na toto jsme již nedokázali odpovědět a smolně jsme tak prohráli  2:1. Víc než prohra nás ale může mrzet, že příští zápas proti vedoucímu celku bude chybět vyloučený Zdeněk Sobotka.

(převzato z web FC Náměšť)