Jdi na obsah Jdi na menu
 


TJ Vladislav - FK Rudíkov Trnava 0:1 (0:0)

Branka: Mikyska L.

Sestava domácí: Široký - Hekrla, Nováček, Venhoda, Martének - Krátký, Pavlík, Paločko, Vyletěl - Slabý, Otruba (střídali Hrůza, Slavík, Sekerka)

Sestava: Trnka L. - Klíma, Pažourek st., Pažourek ml., Benáček - Šula (46. Mikyska L.), Mikyska M., Salák, Mejzlík J. (C) - Vlčan (Havlíček), Buďa

ŽK: 3:3

Diváci: cca 120

Na pěti utkání bez prohry se zastavila série domácích po prohře s Rudíkovem. Nic naplat, že se vyhrálo v Rokytnici, když se nedokáží potvrdit tyto body na domácím hřišti a tyto zbytečné ztráty se nejlépe ukazují v tabulce pravdy (-4). Nechme však filosofování, hráči i trenéři určitě ví, co dělat, a tak se raději vraťme k utkání s Rudíkovem. Byl to souboj sousedů v tabulce a přestože hostům chybělo několik hráčů, nemělo utkání favorita. Největší šance domácích v prvním poločase byla snad jen střela Slabého, která však skončila v rukavicích brankaře. Také hosté se výrazněji neprosadili a do kabin se šlo za bezbrankového stavu. Určitě nejen všichni přítomní diváci, ale také slunečné babí léto očekávalo vývoj druhého poločasu. Jak už to u takových utkání bývá, rozhodla o osudu utkání jediná branka. Vlastně dvě, ale ta první hostující nebyla uznána pro offside. Zda se o něj skutečně jednalo ví snad jen AR2. Toto varování však domácí nebrali vážně a trest v podobě vítězné branky přišel po střele střídajícího hostujícího hráče, která byla tečována mimo dosah brankáře Širokého. Od tohoto momentu se na hřišti i v hledišti přiostřilo. Výsledkem bylo několik žlutých karet. Jak se však blížil konec utkání, bylo více než jasné, že domácí dnes nemají šanci na úspěch. Nepomohlo k tomu ani trojí střídání. Po závěrečném hvizdu rozhodčího si hosté připsali cenné tři body do tabulky a oplatili domácím svoji loňskou domácí prohru.

Další utkání sehrají muži již v sobotu v Blatnici.

 

K dalšímu mistrovskému utkání jsme zajížděli na horkou půdu do Vladislavi, která v posledních kolech podává solidní výsledky, takže jsme věděli, že nás čeká nesmírně těžké utkání, což se taky nakonec potvrdilo. Oproti poslednímu utkání jsme nastoupili bez kapitána Lukáše Nožičky a dalších hráčů (Sedlář, Mejzlík M., Věžník). Od prvního hvizdu se hrálo vyrovnané utkání s občasnými náznaky brankových příležitostí. Měli jsme o trochu více ze hry, více jsme také podrželi balón a pomaličku polehoučku si začali vytvářet šance. Krajní záložníci dobře fungovali do útočné fáze, ale pomáhali i při bránění soupeřových výpadů, obrana skvěle bránila, útočníci sklepávali míče středopolařům a vytvářeli tlak na soupeřovu obranu a samozřejmě Lukáš v brance si byl naprosto jistý svými výkřiky a zákroky, takže celé mužstvo hrálo jako tým, doplňovalo se, pomáhali jsme, tak jak to má být! Postupně jsme zahrozili, Mirek Mikysku měl slibnou šanci hlavou, Vojta narazil Pepimu, který měl slibnou střelu z pokutového území, chyběla větší razance a přesnější umístění, v dobrém náběhu za obranu byl Vojta, ale rozhodčí mu mávl postavení mimo hru, které ale asi nebylo, ze standardních příležitostí jsme také hrozili, avšak na vstřelení branky to nestačilo. Do kabin se odcházelo za nerozhodného stavu 0:0.

V druhém poločase jsme ještě více zatlačili soupeře a šli naproti větší touhou za vítězstvím než domácí. První branku jsme vsítili my, avšak Táčovu střelu, kterou tečoval Vojta a která došla, až do brány rozhodčí neuznal pro další ofside, který v tomto případě opět nebyl. Nemohli jsme nic jiného, než se tlačit do dalšího zakončení a vytvářet tlak na domácí obranu. Soupeř se nezmohl takřka k ničemu, posílal nákopy, které naše obrana odvracela anebo které Lukáš v klidu zhasil. A tak rozhodla až střela od Maňase, který vypálil, míč se šťastně odrazil od jednoho z domácích obránců, změnil směr a domácí gólman byl bezmocný – 0:1 vedeme v 73. minutě. Od té doby se na hřišti pěkně přiostřilo, nevybíravé zákroky postupně inkasovali Pepi, Vojta, Beny a střídající Havlas. Na druhou stranu jsme taky nezaostávali a nějaký ten zákrok jim vrátili. Domácí se snažili o vyrovnání, ale působili jsme velice kompaktně a nakonec dá se říct zaslouženě odvezli 3 body. Chtěli jsme více vyhrát než domácí, šli jsme vítězství více naproti. Byl vidět opravdu týmový výkon, kdy každý přispěl troškou k vítězství. Nezbývá než v této hře pokračovat v dalším utkání proti Náměšti a sbírat důležité body do tabulky, která je nejen na čele nesmírně vyrovnaná.

(převzato z web FK Rudíkov Trnava)