Jdi na obsah Jdi na menu
 


TJ Vladislav - TJ Myslibořice 3:3 (1:2)

Branky: Vaněk 2(2x PK), Paločko - Horák J., Papoušek, Svoboda

Sestava domácí: Otruba ml. - Martének, Nováček, Otruba st.(Knotek), Slavík L. - Sekerka(Slavík Z.), Paločko, Krátký, Vyletěl P. - Hrůza, Vaněk, do hry nezasáhli Veselý, Farkaš

Sestava hosté: Vodička - Čapoun, Jíra, Palát, Křivánek - Harant, Horák M., Papoušek, Horák J. - Svoboda, Mencák

ŽK: 1:4

ČK: 1:1 (Martének - Horák J.)

Diváci: cca 100

Uprostřed pracovního týdne přijeli Myslibořice do Vladislavi, aby napodruhé odehráli mistrovský zápas. V sestavě domácích chyběl brankař Vyletěl pro pracovní povinnosti, a tak ho musel zastoupit teprve patnáctiletý dorostenec Otruba. Za vyloučení v minulém zápase nemohl nastoupit Kašpar a jeho místo zaujal L.Slavík. Co se nepodařilo v neděli Hrotovicím to dokázali ve středu Myslibořice. Již ve druhé minutě zápasu totiž nemohli hosté neproměnit svou šanci. To domácí se prezentovali lepším výkonem než minule, ale stejně nedokázali skórovat, ať to byl Hrůza nebo Krátký. Poprvé se Vladislavi podařilo vyrovnat díky Vaňkovi, který s přehledem poslal svůj pokutový kop do horního rohu branky. Ovšem ještě do přestávky Myslibořice vstřelili druhou branku, konkrétně jejich posila z Jaroměřic Papoušek. Když už k poločasovému odchodu do kabin zbývalo opravdu jen málo, zranil se ve vlastním pokutovém území při hlavičkovém souboji domácí Otruba a s podezřením na zlomeninu nosu byl odvezen do nemocnice. Bohužel prognózy se potvrdily, a tak jeho místo v obranné čtverce zaujal nestárnoucí Knotek. Na druhé vyrovnání skóre se po změně stran nemuselo čekat dlouho. A opět to byl Pavel Vaněk, který svou druhou penaltu se štěstím proměnil, neboť brankař směr střely vystihl. Potřetí v zápase se hosté dostali do vedení, ovšem potřetí v zápase se domácím podařilo v závěrečných minutách utkání vyrovnat. Mezi celkově pátou a šestou brankou utkání bylo k vidění také dvojí karetní červenání, po jedné na obou stranách.

Po dvou domácích utkáních je pohled hlavně na tabulku pravdy (-5) dost zarážející a první možnost zlepšení mají naši chlapci již tuto neděli na hřišti jednoho ze spolufavoritů soutěže v e Starči.

Průběh utkání: Myslibořice sehrály netradičně v pracovním dnu mistrovské utkání ve Vladislavy, což bylo zapříčiněné odložením prvního soutěžního kola z důvodu podmáčené hrací plochy ve Vladislavy. Myslibořice cestovaly do Vladislavy, která musela opustit krajskou 1.B třídu a po roce se vrátit se zpět do Okresního přeboru, bez Michala Šoustala ( brigáda ), Petra Kocába ( zranění ), Romana Štefaňáka ( zraněnní ) a Rostislava Pekáreka ( zranění )! Do sestavy se ovšem vrátil Ondřej Harant a na lavičce náhradníků byl připravený navrátilec k fotbalu David Nedvěd. Myslibořice začaly jako o víkendu zápas dobře a velice rychle se ujaly vedení, poté co Bohumil Mencák chytře pustil míč rozběhnutému Jakubovi Horákovi a ten už měl před sebou snadnou pozici na skórování! Myslibořice se snažily držet co nejdéle míč na svých kopačkách, což se jim dařilo. Po jedné kombici se krásně uvolnil Lukáš Svoboda a dělovkou napálil míč do brány, branka mu však nebyla uznána pro mylný ofsajd! Do další rány se opřel druhý útočník Bomumil Mencák, jeho pumelenice se bohužel pro hosty odrazila pouze od břevna do zámezí. Domácí postupem času zvyšovali aktivitu směrem dopředu a po nedorozumění stopera Radka Jíry s brankářem Radkem Vodičkem musel myslibořický stoper faulovat a sudí nařídil pokutový kop, ten domácí Vaněk proměnil s přehledem do pravé šibenice. Aktivní Myslibořice se však nevzdaly a po přihrávce Mencáka na rozběhnutého Ondřeje Papouška, který také uspěl v souboji sám na brankáře to bylo opět o jednu branku pro Myslibořice! Ondřej Papoušek, nová posila z TJ Jaroměřice nad Rokytnou, tak zaznamenal premiérovou soutěžní branku za TJ Myslibořice. Do konce poločasu musel brankář Myslibořic vytáhnou asi tři zákroky z kategorie nechytatlných, domácí střelci si ze hry na tohoto brankáře nemohli přijít! Poločas tak skončil výsledkem 1:2.

Na začátku druhého poločasu se kopala druhá penalta v tomto zápase, v pokutovém území fauloval Ondřej Papoušek, k pokutovému kopu se postavil opět Vaněk. Tentokrát brankář Vodička vystihl směr i si na míč sáhl, ovšem vytlačit ho ven z brány bylo nad jeho síli. Po této brance domácí vycítili šanci přidal další branku a dostali na několik minut Myslibořice pod tlak, branka se jim však vsítit nepodařila. Myslibořice se z tohoto tlaku vymanily a začlo se hrát na druhé straně, kde chybělo k vedoucí brance jen velice málo, domácí však závar před svojí brankou zažehnali. Do dobré pozice si po přiťuknutí Svobody naběhl Martin Horák, jeho střela z první však nenašla cíl. Myslibořice vstřelily další branku, kterou jim rozhodčí Kovář neuznal. Lukáš Svoboda našel před brankou Martina Horáka a ten pohodlně skóroval, rozhodčí posoudil situaci bránění myslibořického útočníka jako útočný faul. Vícero takových otočených autových vhazování, faulů jak už na jednu či druhou stranu mělo v celkovém součtu vliv na červené karty na každé straně. Začal to myslibořický Jakub Horák, který v krátkém časovém sledu dvakrát fauloval, navíc už měl žlutou kartu, takže rozhodčí mu ukázal rovnou červený kartonek. Ve výhodě domácích se zmocnil míče Ondřej Papoušek, kterého skřípl ze zadu domácí hráč a rozhodčí ukázal červenou kartu i jemu, takže se zápas dohrával o deseti na obou stranách! Myslibořice šly přece jen potřetí v zápase do vedení po brance kanonýra Lukáše Svobody, který z úhlu obstřelil padajícího brankáře. To vše se seběhlo 20 minut před koncem, poté se hra dost kouskovala a žádné vyložené šance nebyly k vidění, už se rozbýhala 90. minuta a rozhodčí signalizoval, že bude nastavovat 3 minuty a v tom přišlo pro Myslibořice smolné vyrovnání na 3:3, po rohovém kopu neobsazený Paločko z ostrého úhlu srovnal na konečných 3:3! Nic už na tom nezměnila ani slibná šance Svobody z poslední minuty zápasu, kdy se prohnal mezi stopery a už chtěl střílet, v posledním zlomku sekundy se mu střeli složil domácí obránce, následnou dorážku domácí také zlikvidovali, takže si Myslibořice odvážejí cenný bod za remízu ze soupeřového hřiště. Přesto, že Myslibořice 3x vedly zápas do vítězného konce nedotáhly, navíc přišli nejméně na zápas proti Hrotovicím o Jakuba Horáka.

(převzato z web Myslibořice)